Faisal Halim Sedih Tidak Lagi Dapat Menjalani Kehidupan Seperti Biasa

Faisal Halim Sedih Tidak Lagi Dapat Menjalani Kehidupan Seperti Biasa

“Selepas kejadian itu, hidup saya tidak lagi seperti biasa.”

Inilah wajah sedih pemain sayap Selangor FC Faisal Halim selepas dia diserang asid di sebuah pusat beli-belah di Petaling Jaya pada 5 Mei lalu.

Faisal yang juga mesra disapa “Mickey” mengakui tidak lagi dapat menjalani kehidupan seperti biasa selepas kejadian itu.

Faisal berkata, dia kini memerlukan bantuan untuk menyempurnakan aktiviti harian yang dilakukan seorang diri sebelum ini.

“Saya tidak boleh makan sendiri, saya tidak boleh pergi ke tandas sendiri, apa sahaja yang saya mahu lakukan saya memerlukan bantuan daripada keluarga saya, terutama isteri saya, yang telah bersama saya dari hari pertama hingga hari ini.

“Begitu juga dengan keluarga saya, yang bergilir-gilir menyelia dan menjaga saya. Saya terus aktif dengan semangat keluarga saya,” katanya pada sidang media di pusat latihan Selangor FC pada Khamis.

Sebelum ini, Faisal yang juga pemain pasukan kebangsaan telah menjalani beberapa pembedahan untuk merawat luka melecur tahap empat akibat asid.

“Saya Harap Semua Mendoakan Saya Agar Cepat Sembuh”

Jelas daripada sidang akhbar semasa penampilan pertamanya di khalayak ramai bahawa luka melecur yang dialaminya masih agak teruk dan akan mengambil masa untuk sembuh sepenuhnya.

Pemain sayap tangkas itu akan meneruskan proses pemulihannya di lokasi yang tidak didedahkan bagi memastikan keselamatannya dan mempercepatkan proses pemulihan.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *