“Saya Juga Mahu Muhasabah Diri” – Kerjaya Bakal Hancur Selepas Cerai? Aliff Aziz Percaya Pada Rezeki

"Saya Juga Mahu Muhasabah Diri" - Kerjaya Bakal Hancur Selepas Cerai? Aliff Aziz Percaya Pada Rezeki

Pelakon dan penyanyi Aliff Aziz percaya dengan rezeki Allah SWT meskipun ada pihak yang mengatakan kerjayanya bakal hancur selepas bercerai dengan Bella Astillah.

Menurut Aliff, dia kini mahu muhasabah diri dan berusaha berubah ke arah yang lebih baik.

“Satu perkara yang selalu saya percaya, rezeki saya dan kita semua ada di tangan Allah. Jika Allah kata ada rezeki, pasti akan ada.

“Saya kini hanya muhasabah diri. Semoga apa yang berlaku ini akan menjadikan kita lebih baik.

Pada masa sama, Aliff juga bersyukur kerana segala urusan mahkamah pada hari ini telah dipermudahkan.

“Alhamdulillah, semua prosiding hari ini berjalan lancar, saya berterima kasih kepada peguam saya kerana menjaga semuanya.

“Saya mahu semua orang mendoakan saya,” katanya kepada MH

Pada masa sama, penyanyi lagu Sayang Sayang itu juga bersetuju menyerahkan hak penjagaan kanak-kanak itu kepada Bella kerana merasakan Bella lebih berhak memandangkan dia adalah ibu kandung kepada kanak-kanak itu.

“Bella adalah ibu kandung. Namun, untuk urusan lain yang melibatkan anak, kami akan melalui proses lain nanti.

“Jadi, saya tidak mahu bercakap panjang. Apa yang dibincangkan di mahkamah adalah jawapan saya,” katanya lagi.

Bagaimanapun, ketika ditanya media bila kali terakhir dia melihat kanak-kanak itu, Alif enggan menjawab.

“Saya tidak mahu mengeluarkan sebarang komen mengenai anak-anak kerana bagi saya ada perkara yang boleh dikongsi dan ada perkara yang tidak perlu buat masa ini.

“Apapun, saya bersyukur kerana prosiding hari ini berjalan lancar dan saya bersyukur kerana ayah ada bersama saya hari ini,” katanya. Bertemu dengannya sejurus selepas kes penceraian dimuktamadkan di Mahkamah Syariah Daerah Persekutuan di Kuala Lumpur.

Ketika ditanya mengenai hubungannya dengan Bella, Arif berkata ia bukan masa yang sesuai untuk bercakap mengenainya.

“Ini bukan masa yang sesuai untuk bercakap mengenai hubungan saya dengan Bella, tetapi tolong beri saya ruang dan masa,” katanya.

Alif sebelum ini pernah menceraikan Bella melalui prosiding di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan pada Khamis.

Dalam prosiding penceraian yang sedang berlangsung, pihak-pihak sebelum ini telah bersetuju untuk mengadakan beberapa perjanjian sebelum prosiding perceraian dapat diteruskan.

Bella memfailkan cerai “cepat” daripada suaminya pada 11 Mac kerana kurang persefahaman dan “mawaddah” (cinta dan sayang) di bawah Seksyen 47 Kanun Keluarga Islam (Wilayah Persekutuan) 1984.

Bagaimanapun, Alif yang sepatutnya hadir ketika kes penceraian pertama kali disebut pada 13 Mac lalu tidak dapat hadir atas sebab kerja selain penggambaran.

Bagaimanapun, apabila perceraian mereka dibesarkan buat kali kedua, Alif enggan mengisytiharkannya dan Hakim Shariwan Mohd Najib bersetuju kedua-dua pihak melantik wakil bagi menghadiri prosiding jawatankuasa pendamaian (JKP).

Menurut rekod, Aliff berkahwin dengan Bella pada 9 September 2016, tetapi bercerai pada 16 Mei 2019, sebelum kembali bersama ketika pulih.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *